Watch, Follow, &
Connect with Us
Public Report
Report From: Delphi Prism/IDE    [ Add a report in this area ]  
Report #:  90491   Status: Open
Unable to create or open a Class library in Delphi Prism XE
Project:  Embarcadero Prism Build #:  4.0.25.791
Version:    1.1 Submitted By:   Martin Cakrt
Report Type:  Basic functionality failure Date Reported:  12/23/2010 7:32:57 AM
Severity:    Critical / Show Stopper Last Updated: 3/20/2012 2:24:39 AM
Platform:    64 Bit Internal Tracking #:   281535
Resolution: Duplicate (Resolution Comments) Resolved in Build: : None
Duplicate of:  85284
Voting and Rating
Overall Rating: No Ratings Yet
0.00 out of 5
Total Votes: None
Description
I can't create or open a class library in Visual studio. I always get this Exception:

The type initializer for 'B.l' threw an exception.


Added by Sysop
<<<<<<<<<
Please see comments of QC report for more details about environments.
>>>>>>>>>
Steps to Reproduce:
File -> New -> Projects -> Windows -> Class library (Delphi Prism) -> OK.

All I get is: The type initializer for 'B.l' threw an exception.

This also happens when trying to open a ShineOn solution.
Workarounds
None
Attachment
None
Comments

Tomohiro Takahashi at 12/26/2010 5:14:37 PM -
> All I get is: The type initializer for 'B.l' threw an exception.
I can not reproduce your issue.
What version of VS do you us, for example Visual Studio 2010 Shell?
And, have you already installed any 3rd-party plugin?

Michael Habisohn at 12/29/2010 4:06:42 PM -
I am having this issue as well. I am running Win 7 Pro with Delphi XE installed. I can't get Prism to do anything. New user, first time install. How do I register it with my account if I can't even run it?

Martin Cakrt at 1/3/2011 5:56:34 AM -
Here's my info:

Microsoft Visual Studio 2010
Version 10.0.30319.1 RTMRel
Microsoft .NET Framework
Version 4.0.30319 RTMRel

Installed Version: IDE Standard

Microsoft Visual Web Developer 2010   01011-532-2002361-70372
Microsoft Visual Web Developer 2010

AnkhSVN - Subversion Support for Visual Studio   2.1.8420.8
AnkhSVN - Subversion Support for Visual Studio 2.1.8420.8
* Ankh.Package 2.1.8420.8
* Subversion 1.6.11 via SharpSvn 1.6011.1539.9366

SharpSvn is linked to: Apr 1.3.12, Apr-util 1.3.9, Neon 0.29.3, OpenSSL 1.0.0 29 Mar 2010, serf 0.3.1, SQLite 3.6.23, Subversion 1.6.11-SharpSvn-tag-1.6.11@936627, ZLib 1.2.4
SharpSvn is dynamically linked to: Cyrus Sasl 2.1.23
SharpSvn is optionally linked to: Berkeley DB 4.4.20, SharpPlink 1.6011.1539.9366

Embarcadero dbExpress   15.0.3883.33932
Embarcadero dbExpress Data Designer for Visual Studio

Embarcadero Delphi Prism   4.0.25.791
Embarcadero Delphi Prism
Powered by the RemObjects Oxygene Compiler
Copyright © 2008-2010 Embarcadero Technologies, Inc. All rights reserved.
All Embarcadero brand and product names are trademarks or registered trademarks of Embarcadero Technologies, Inc. in the United States and other countries. Oxygene is a trademark of RemObjects Software, LLC in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Dedicated to Rick Wright (1943-2008).
Enjoy the Great Gig in the Sky.

RemObjects Everwood   3.0.13.225
RemObjects Everwood for .NET
Copyright 2003-2010 RemObjects Software, LLC. All rights reserved.
http://www.remobjects.com/everwood

RemObjects Oxygene   4.0.25.791
RemObjects Oxygene
Copyright 2003-2010 RemObjects Software, LLC. All rights reserved.
http://www.remobjects.com/oxygene

And I'm running Windows Vista Business SP2 on an x64.

Martin Cakrt at 1/20/2011 9:11:33 AM -
I've just upgraded to Visual Studio 2010 SP1.

It didn't help.

Martin Cakrt at 1/14/2011 2:47:04 AM -
Report # 85284  

Michael Habisohn at 2/7/2011 8:36:12 AM -
I had this problem as well using Delphi Prism XE and VS 2010.
I resolved it through emailing with Tech Support.

I just copied the information in my registry from the HKEY_CURRENT_USER\Software\RemObjects\Oxygene branch to the HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Remobject\Oxygene one.

After making this change, the Prism registration dialog appeared as it should. I registered it and can now successfully using the product. It ended up being a Licensing / Activation issue in my case. Hopefully this helps others.

Server Response from: ETNACODE01