Watch, Follow, &
Connect with Us
Public Report
Report From: Delphi-BCB/IDE/Dialogs/Project Options    [ Add a report in this area ]  
Report #:  90657   Status: Closed
Office Automation package won't stay installed
Project:  Delphi Build #:  15.0.3953.35171
Version:    15.1 Submitted By:   Scott van der Linden
Report Type:  Issue Date Reported:  1/3/2011 8:25:36 PM
Severity:    Commonly encountered problem Last Updated: 5/16/2012 9:20:30 PM
Platform:    All platforms Internal Tracking #:  
Resolution: Duplicate (Resolution Comments) Resolved in Build: : XE2
Duplicate of:  90606
Voting and Rating
Overall Rating: No Ratings Yet
0.00 out of 5
Total Votes: None
Description
I cannot keep the Office XP automation package installed.  It is removed every time I close RAD studio.  Often I open up to a form that uses a component and it immediately tells me the Excel component does not exist and I get the Ignore / Cancel options.  I cancel, yet again open the Install Packages dialog, check the package I want to add, then reopen the form and it is OK until the next time I close Delphi/RAD studio.
Steps to Reproduce:
In Install Packages, check the "Microsoft Office XP Sample Automation Server Wrapper Components" package (optionally check the "Default" checkbox - it makes no difference).  Create a project, add an Excel Application component to the form.  Save the project etc.  (Note: this works best if you auto save project desktop and editor files).  Next close RAD Studio.  Start RAD Studio and open the form (or have it automatically open due to the auto save options) and it will say the component doesn't exist Ignore Cancel.  Now go back into Install Packages, rinse, repeat ad infinitum.
Workarounds
Click cancel when it reports the component missing, add it again for this session and continue work.  Do this *every time* you restart RAD studio
Attachment
None
Comments

Tomohiro Takahashi at 1/4/2011 1:14:35 AM -
Is your issue same as(similar to) QC#90606 ?

Scott van der Linden at 3/22/2011 7:02:30 AM -
Yes - identical so far as I can tell.

Scott van der Linden at 12/7/2011 7:32:39 PM -
This is confirmed fixed in XE2 latest patch

Server Response from: ETNACODE01