Watch, Follow, &
Connect with Us
Public Report
Report From: EDN/Discussion Forums    [ Add a report in this area ]  
Report #:  86967   Status: Reported
Avatar does not display if user login name contains a space
Project:  EDN Build #:  2010-08-05
Version:    2 Submitted By:   Clayton Arends
Report Type:  Minor failure / Design problem Date Reported:  8/5/2010 11:32:52 PM
Severity:    Commonly encountered problem Last Updated:
Platform:    All platforms Internal Tracking #:  
Resolution: None  Resolved in Build: : None
Duplicate of:  None
Voting and Rating
Overall Rating: No Ratings Yet
0.00 out of 5
Total Votes: None
Description
My EDN account login name is my first name, a space, and my last name.  I added an image to represent my avatar and it was accepted by a moderator.  However, when viewed from any of my posts my avatar merely displays a red X in Internet Explorer.  Other users have confirmed using other browsers that my image is missing.

By viewing the raw HTML for the webpage containing the missing image I have discovered that the url is malformed and contains a plus character instead of the usual space placeholder %20.  For example, here is the malformed <img> tag:

<img src="/people/Clayton+Arends/avatar/48.png?a=361" class="jive-avatar" />

The correct url should be:

<img src="/people/Clayton%20Arends/avatar/48.png?a=361" class="jive-avatar"  />
Steps to Reproduce:
1. Create an EDN account
2. Provide a login name that contains a space
3. Go to the EDN forums
4. Edit the account profile and add an avatar
5. After avatar has been accepted post a newsgroup posting and look for the avatar
Workarounds
None
Attachment
None
Comments

None

Server Response from: ETNACODE01